Ouders voor Inclusie

Wie zijn we?

We zijn een vrijwilligersorganisatie van en voor ouders die elkaar vinden in het waarmaken van inclusie voor hun kind/ jongere met specifieke noden in alle domeinen van het leven. Dit doen we op basis van de inclusieve waarden. Om inclusie waar te maken doen we verschillende dingen:

  • Ouders verbinden: we faciliteren ontmoeting tussen ouders om lief, leed, tips en tricks te delen, dit o.a. tijdens ontmoetingsavonden, gesloten facebookgroep en de jaarlijkse inclusiedag.
  • Ouderperspectief en ervaringskennis delen: we hebben als ouders heel wat ervaring met het overwinnen van barrières en het waarmaken van inclusie in verschillende levensdomeinen. We delen ons perspectief en ervaring graag met elkaar en met professionals, o.a. via getuigenissen, op onze jaarlijkse inclusiedag en via onze prikkelende Facebookpagina
  • Sensibiliseren: we laten onze stem horen bij het beleid, want inclusie werkt en dat mag geweten zijn! We zijn onder andere actief bij NOOZO (de Vlaamse adviesraad voor en door personen met een handicap) en het Cliëntenforum.
Wat kan je van ons verwachten?
  • Je wordt verwelkomd in een netwerk van ouders dat echt naar jou luistert en klaar staat om mee te denken
  • Je bent als eerste op de hoogte van nieuwe regelgeving, handige tools en bruikbare informatie
  • Je kan je stem laten horen in opleidingen, bij beleid, … en zo het verschil maken voor anderen

Bekijk dit filmpje in een andere taal!

Samen voor inclusie

Wil je graag andere ouders ontmoeten en je steentje bijdragen aan ons inclusieverhaal? Misschien weet je nog niet hoe? Geen probleem, neem contact met ons op en wij denken met je mee!

Inclusie?

Versterk ons