Het Steunpunt voor Inclusie was in oktober 2022 te gast op Café Divers, de uitwisselingsavond van FOS Open Scouting met een focus op diversiteit. Het werd een gezellige avond voor alle fossers die op een informele manier over bepaalde thema’s, hun ervaringen of andere informatie konden uitwisselen. Het doel van deze avond was om good practices in de kijker te zetten en elkaar zo te inspireren. Het was ook het ideale moment op de tools/methodieken uitgewerkt vanuit de FOS Open Scouting mee te geven aan leiding. Als Steunpunt willen we enkele tips belichten zodat ook jij met je vrije tijdsorganisatie zo’n uitwisselingsmoment kan organiseren!

Voor ons wat het een zeer geslaagde avond. Het doel was leiding informeren en inspireren. Uitwisseling tussen de deelnemers stond centraal. De ervaringsdeskundigen/ externe partners brachten nieuwe inzichten aan. Zo konden we het thema belichten vanuit verschillende invalshoeken. Volgend jaar gaan we zeker voor een tweede editie.” (FOS Open Scouting)

Reacties

Ging jij aan de slag met deze tool? Laat info@oudersvoorinclusie.be weten hoe het hielp om samen te werken aan inclusie!