In 2022 matchte Onbeperkt Jobstudent 51 studenten met specifieke noden aan werkplekken in de regio’s Antwerpen en Mechelen. Hier konden de studenten hun eerste werkervaringen opdoen waardoor ze meer zelfbewustzijn kregen en durven solliciteren. Daarnaast hielp het de studenten om erachter te komen wat ze al dan niet willen in het leven. Sommige studenten hebben er zelfs een weekendbaan of een gewone job aan overgehouden.  

Maar niet alleen voor jobstudenten is dit project heel positief verlopen: ook de deelnemende bedrijven zijn heel tevreden over hun jobstudenten en geven aan dat deze het minstens even goed doen als studenten zonder specifieke noden. Door de positieve ervaringen staan de bedrijven achteraf meer open voor inclusie binnen het team. 

“Zo’n organisatie kan mooi de brug maken tussen mensen met een beperking en bedrijven”   

Jorrit (18) werkte 3 weken als administratief medewerker bij To Be Seen in Muizen. Wil je meer weten over het traject van Jorrit? Hier vind je een artikel en een video over hoe Onbeperkt Jobstudent Jorrit aan een vakantiejob heeft geholpen.  

 

“Dankzij Onbeperkt Jobstudent mocht ik mijn sollicitatiegesprek met Het Rekreatief eerst digitaal doen, waardoor veel stress is weggevallen”   

Ilias (19) werkte tijdens de vakantie bij Het Rekreatief, een bedrijf voor groenonderhoud. In dit artikel en deze video kom je meer te weten over het verhaal van Ilias en de rol die Onbeperkt Jobstudent hierin heeft gespeeld.  

 

“Ik ben veranderd van een onzeker meisje in een zelfzekere jonge vrouw die weer durft te solliciteren en zelfs nieuw werk te pakken heeft”   

Amber (19) In dit artikel kom je meer te weten over hoe haar vakantiejob het verschil heeft gemaakt voor Amber en welke rol Onbeperkt Jobstudent hierin heeft gespeeld.  

 

“Ik doe het minstens even goed en even snel als de andere jobstudenten, zei hij.”   

Melike (19) deed een vakantiejob bij de autohandelaar Cardoen. In de artikels van HLN en made-in kom je meer te weten over het verhaal van Melike.