Nog al te vaak worden kinderen met een beperking vooral bekeken vanuit hun labels en tekorten. Stel je voor dat je een foto neemt van een kind waarbij alle pIKsels zichtbaar worden, waarbij talenten en mogelijkheden zichtbaar worden.

Dat is exact waar de online tool ‘gepIKselde beeldvorming’ voor gaat. Ouders krijgen handvaten om zelf hun kind breed in beeld te brengen, met al diens eigenheid, noden, interesses, wensen, enz. Deze gepIKselde beeldvorming kunnen ouders en hun kind(eren) meenemen bij allerlei (nieuwe) ontmoetingen: op school, in de jeugdbeweging, op een werkplek, op kamp… Zo komt het volledige kind in beeld en niet enkel het label. Bovendien geeft zo’n gepIkselde beeldvorming aanknopingspunten voor de omgeving om het kind beter te begrijpen, te ondersteunen en inclusie waar te maken.

Maar zo’n tool ontwikkelen kost natuurlijk geld, daarom organiseren we een crowdfunding in samenwerking met het Streekfonds. Zij verdubbelen elke euro die wij binnen halen, bovendien voorziet het Streekfonds een fiscaal attest voor elke gift van €40 of meer. Dus doe een gift en spreek je buren, familie, vrienden en bevriende bedrijven aan. Help ons €4.500 binnen te halen en deze fantastische tool te maken!

Acties in beeld

Veel gestelde vragen

Maak een concreet plan voor jouw actie:

  • Wat ga je doen?
  • Hoe ga je dat doen?
  • Wanneer ga je dat doen?
  • Wie ga je betrekken om de actie op te zetten?
  • Wie is je doelpubliek? (aan wie ga je bv. wafeltjes verkopen)

Breng ons ook zeker op de hoogte van jouw actie, we maken deze graag zichtbaar op onze socials. Stuur jouw actie en foto’s naar: judith@oudersvoorinclusie.be

Absoluut, we hebben PowerPoint slides, afbeeldingen, voorbeeldtekstjes, enz. Stuur een mailtje naar: judith@oudersvoorinclusie.be

Vermeld steeds je plannen en wat je precies nodig hebt.

Ja, absoluut. Iedereen die €40 of meer doneert krijgt een fiscaal attest van het Streekfonds. Een donatie van €40 kost jou dus eigenlijk maar €22. Bovendien verdubbelt het Streekfonds jouw donatie. Jouw €22 is dus €80 waard voor ons project!

Om de digitale beeldvormingstool te maken hebben we eerst middelen nodig. Zodra we deze hebben binnengehaald begint de ontwikkeling en in een latere fase zal de tool ook getest moeten worden. Wil je graag deel uitmaken van onze testers? Stuur een mailtje naar judith@oudersvoorinclusie.be

We verwachten de afgewerkte tool in de loop van 2025!

Allereerst: super dat je ons steunt met jouw organisatie/bedrijf! Op de donatiepagina kan je aangeven dat je als organisatie of bedrijf wil doneren. Het Streekfonds zorgt er dan voor dat je alle nodige documenten krijgt voor jouw boekhouding en belastingaangifte.

Wanneer je €40 of meer doneert aan onze crowdfunding krijg je een fiscaal attest. Met dit attest krijg je (via te belastingen) een gedeeltelijke terugbetaling (45% van het bedrag dat je doneerde) van jouw gift.

Zo’n fiscaal attest staat normaal gezien automatisch op jouw belastingsaangifte. Je krijgt er ook een fysiek attest van, al kan dat wel een hele tijd op zich laten wachten. Maar eigenlijk hoef jij hier dus verder niets voor te doen.