Bekijk het volledige verhaal van Matteo in de Chiro in dit filmpje.

Dit filmpje werd gemaakt door studenten Pedagogische Wetenschappen van de UGent: Jannes, Morgane, Yana, Laura en Myrthe.

Tips om van start te gaan:

  • Spreek een testperiode af waarin veel ruimte is voor uitwisseling en communicatie met ouders en leiding. Zo kan iedere zijn bezorgdheden delen en kan je tips uitwisselen. Dit zorgt voor veel houvast voor de leiding: ze staan er niet alleen voor. Vergeet vooral niet de leuke, grappige anekdotes te delen met elkaar!
  • Eens die communicatie tussen ouders en leiding een gewoonte is geworden, kan je afspreken hoe je verder in contact blijft met elkaar: Welke frequentie, via welk kanaal (mail, babbel bij het ophalen, whatsapp, …). Want een inclusieverhaal? Dat schrijf je samen, met een berg creativiteit en goesting!!!
  • Zorg als leiding ook voor onderlinge uitwisseling: Loop je ergens tegenaan? Misschien weet je medeleiding wel raad! Of deel jouw geniaal idee met de medeleiding! Zo kan iedereen op dezelfde manier aan de slag.
  • Door af te wisselen wie een extra oogje houdt op kinderen met ondersteuningsnoden, is de leidingsgroep samen verantwoordelijk. Het vraag energie, maar samen lukt het om een mooi inclusieverhaal te schrijven!