Uiteraard! Je geeft in de infofiche aan welke specifieke noden jouw kind heeft en wij houden hier rekening mee. Heb je nog vragen of bezorgdheden, dan kan je ons steeds mailen: judith@oudersvoorinclusie.be

De kinderanimatie wordt georganiseerd door de derdejaars studenten van de opleiding Orthopedagogie van de AP hogeschool en hun docenten.

In samenspraak met Ouders voor Inclusie bereiden de studenten open spelactiviteiten voor  Hun docenten ondersteunen hen hierin.

Tijdens de kinderanimatie staan de studenten klaar om de activiteiten te begeleiden en jouw kind(eren) te ondersteunen. Er zijn bijna evenveel studenten als kinderen aanwezig. Ook de docenten zijn aanwezig bij de kinderopvang en coachen hun studenten.

De kinderanimatie werkt niet met leeftijdsgrenzen. Jij als ouder kent jouw kind het best en weet dus of de kinderanimatie voor hem/haar fijn is. Enkele weken voor de inclusiedag krijg je een infofiche toegestuurd waarin ook een overzicht van de aangeboden activiteiten zal staan.

Uiteraard, ouders zijn welkom! Je schrijft je kind in aan de inschrijvingsbalie van de kinderanimatie en kiest dan of je meeloopt naar de lokalen of niet. Ook doorheen de dag ben je steeds welkom in de kinderanimatie.

Ja hoor, dat kan zeker. Dit geef je aan op de infofiche. Deze krijg je toegestuurd enkele weken voor de inclusiedag. Er wordt een rustig lokaal voorzien waar de kinderen die hier nood aan hebben kunnen slapen na de lunch. Wij voorzien een zachte slaapplek (bv een zetel) en toezicht, jij brengt mee wat jouw kind nodig heeft voor een middagdutje (dekentje, knuffel, …).

Ja, er worden koekjes, fruitsap, water en fruitmousse in knijpzakje (voor kinderen die moeilijker vast voedsel eten) voorzien.

Absoluut! Geef deze speciale dieetnoden aan op de infofiche en laat dit nog even weten aan de studenten, zij zorgen ervoor dat jouw kind enkel eet wat hij/zij mag eten.

Jazeker, de kinderanimatie wordt steeds in twee lokalen georganiseerd. In het ene lokaal gaan de rustige activiteiten door, denk bijvoorbeeld aan knutselen, lezen, e.d. In het andere lokaal gaan de actieve activiteiten door, zoals loopspelletjes. Jouw kind kiest zelf wanneer hij/zij speelt in welk lokaal. De verplaatsing tussen beide lokalen gebeurt onder toeziend oog van de studenten.

Absoluut! Als je liefst hebt dat de assistent van jouw kind mee komt in de kinderanimatie, dan is hij/zij zeker welkom! Een assistent moet wel ingeschreven zijn voor de inclusiedag, ook als hij/zij niet deelneemt aan het programma voor ouders.

Nee, dat moet zeker niet. Jouw kind kan ook bij jou blijven, of maar een halve dag aansluiten bij de kinderanimatie. Ben je nog niet helemaal zeker of jouw kind zal aansluiten bij de kinderanimatie? Vermeld dit dan in de inschrijving.

Tijdens de lunch neemt de kinderanimatie even pauze. Jouw kind(eren) wordt bij jou gebracht en jullie lunchen samen. Kort voor de start van de eerste workshopreeks kan je jouw kind terugbrengen naar de kinderanimatie.

Het precieze aanbod wordt op dit moment nog voorbereid, maar dit kunnen we je wel al vertellen:

  • Er is een ruimte voorzien voor actieve activiteiten en een ruimte voor rustige activiteiten
  • De activiteiten die voorzien worden zijn zo toegankelijk mogelijk, vaak geschikt voor alle leeftijden
  • Kinderen kiezen zelf aan welke activiteit ze deelnemen en voor hoe lang
  • We proberen voldoende diversiteit te voorzien in de activiteiten

Brengt jouw kind graag zelf iets mee? Dat mag zeker, maar op eigen verantwoordelijkheid.


Het antwoord op jouw vraag niet gevonden? Nood aan extra informatie? Stuur ons een mailtje: judith@oudersvoorinclusie.be en marlies.vansweevelt@hotmail.com

Bekijk het volledige programma