Verbindend overleg: afstemmen op elkaar

Inclusie vergt samenwerking. Om vlot samen te werken is het belangrijk om afgestemd te raken op elkaar. Bedoelen we hetzelfde wanneer we het hebben over inclusie? Delen we dezefde visie? Met deze tool helpen we je om afgestemd te raken zodat je kan samenwerken vanuit vertrouwen en wederzijds respect.

Ook wanneer het moeilijk loopt, of er een (onuitgesproken) conflict is, kan het helpen om deze vragen te gebruiken om het gesprek te openen.


Gebruik deze vragen in een gesprek of overleg om een constructieve samenwerking te vormen. Maak ruimte om eerst de ouder(s) te beluisteren.

Zitten er veel betrokkenen aan tafel? Dan kan het helpend zijn als een gespreksleider bewaakt dat iedereen aan bod kan komen.

Deze tool is geïnspireerd door het werk van studenten Kaat de Coster, Larissa Mertens, Jielke Vandekerckhove, Elise Janssens, Drieke Geers en Julie Denievel van UGent, Vakgroep Orthopedagogiek.

Reacties

Ging jij aan de slag met deze tool? Laat info@oudersvoorinclusie.be weten hoe het hielp om samen te werken aan inclusie!