Tips & Tricks

Elke crisis is een kans

Een crisis is een moment waarop de zaken op scherp worden gesteld. Een crisis maakt zichtbaar wat net onder het oppervlak ligt en geeft ons zo de kans om uitdagingen echt aan te pakken. De corona impact is een complex probleem waar geen eenvoudige of eenduidige oplossingen voor zijn. Kinderen en jongeren met specifieke noden zijn vaak de eersten die voelen dat er nood is aan verandering.

Lees meer >

Spelideeën voor thuis, in tijden van corona

Weekends en vakanties kunnen door corona een stuk saaier worden, afhankelijk van de geldende maatregelen. Op zoek naar inspiratie of leuke activiteiten voor jouw kind(eren)? Neem hieronder een kijkje.

Lees meer >

De impact van corona op de positie van ouders die kiezen voor inclusie

We hadden echt gehoopt dat we geen corona rapport 2.0. moesten schrijven, maar corona blijft ons teisteren. Het doet een aanval op onze manier van leven, het doet een aanval op inclusie.

Lees meer >

Corona-inspiratie

Vanop afstand contact leggen met leerkracht of ondersteuner is niet steeds gemakkelijk. Wie spreek ik aan? Wat vraag ik? Hoe verwoord ik het? Ouders piekeren over deze vragen. Met deze cartoons en bijhorende zinnen willen we inspiratie geven om het gesprek te openen.

Lees meer >

Het zijn pittige tijden voor ouders die kiezen voor inclusie!

We schrijven eind 2020, bijna dagelijks worden we geüpdated met de laatste Corona-cijfers, -maatregelen en schakelen we over van de ene code naar de andere. We dragen zorg voor elkaar, maar slagen we er ook voldoende in zorg te dragen voor ouders die kiezen voor inclusie?!

Lees meer >